Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس انجمن علمی گل و گیاهان زینتی ایران با اشاره به غنای بالای ذخایر ژنتیکی گل و گیاهان بومی ایران بر ضرورت بهره‌برداری اصولی از آنها در راستای تولید پایدار گل و حفاظت از منابع ژنتیکی موجود تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، پژمان آزادی که در آستانه ۲۵ خردادماه، روز ملی گل سخن می‌گفت، اظهار کرد: مراسم روز ملی گل امسال در قالب وبیناری با موضوع «گل و گیاهان بومی با تکیه بر بافت تاریخی تهران» برگزار می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این وبینار که به همت انجمن عمارات محروسه ایران و با مشارکت انجمن علمی گل و گیاهان زینتی ایران و مرکز آموزش عالی امام خمینی برگزار می‌شود، ضمن معرفی گل و گیاهان بومی و بررسی ظرفیت‌ها و چالش‌های بهره‌برداری از این منابع، مزایای استفاده از آنها در عمارت‌ها و مجموعه‌های تاریخی مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد.

وی با اشاره به گردش مالی ۳۰۰ میلیارد دلاری حوزه گل و گیاه دنیا و سهم اندک ایران از این بازار رو به گسترش، گفت: گل و گیاهان زینتی صرفنظر از ارزش فوق العاده اقتصادی در حفظ محیط زیست و همچنین شادی و سلامت روانی جامعه نیز از اهمیت خاصی برخوردارند که طی پژوهش‌ها و مقالات متعدد علمی بر این جنبه از فواید گل و گیاهان تاکید شده است. یکی از این موثرترین راهکارهای تولید پایدار و رونق حوزه گل و گیاهان زینتی ایران، استفاده از گیاهان بومی در فضای سبز شهرهاست که به دلیل سازگاری با آب و هوای محیط به کاهش اثرات گازهای گلخانه‌ای و حفاظت  محیط زیست هم کمک می‌کنند.  

آزادی با اشاره به وجود ذخایر فراوانی از گل‌های زینتی از جمله گونه‌های مختلف زنبق در استانهای شمال شرقی، مرکز و غرب کشور، لاله واژگون در مناطق غرب و شمال شرقی کشور و حتی کرمان و گل جام زرین در غرب و شمال کشور، اظهار کرد: این گیاهان بخشی از  ذخایر ژنتیکی باارزش کشور هستند که در صورت برداشت بی رویه و غیر اصولی به مرور نابود می‌شوند، اما با  بهره‌برداری علمی و اصولی از آنها ضمن ایجاد زمینه‌ای مناسب برای درآمدزایی در حوزه گل و گیاه، کمک شایانی به شناسایی، حفاظت و تنوع بخشی به این منابع ژنتیکی باارزش می‌شود.

وی با اشاره به فعالیت مراکز تحقیقاتی مختلف از جمله پژوهشکده ملی گل و گیاهان زینتی در محلات و پژوهشکده علوم گیاهی دانشگاه فردوسی مشهد در زمینه حفاظت، ارزیابی و تولید پایدار گیاهان زینتی، اظهار کرد: در حال حاضر دانش بهره گیری از ذخایر ژنتیکی و دانش به‌نژادی ارقام تجاری را در اختیار داریم که لازم است در گیاهان بومی هم از آن استفاده کنیم.

رئیس انجمن علمی گل و گیاهان زینتی ایران در ادامه در بیان راهکارهایی که می‌توانند به بهره‌برداری اصولی از گل و گیاهان بومی در کشور کمک کنند، گفت: ایجاد بانک ژن گل و گیاهان زینتی بومی چه در محل رویشگاه های طبیعی و چه در مراکز بانک‌ ژن، استفاده و معرفی گیاهان زینتی بومی در فضای سبز شهرها و ایجاد شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه به نژادی گیاهان زینتی و معرفی ارقام جدید از جمله راهکارهای مؤثر در توسعه این بخش است. با ایجاد شرکت‌های دانش بنیان و سرمایه‌گذاری در تولید تجاری گل‌ و گیاهان بومی که مستلزم دسترسی به منابع ژنتیکی این گیاهان است، ضرورت حفظ منابع ژنتیکی موجود و حمایت از بانک‌های ذخایر ژنتیکی هم جدی‌تر گرفته شود.

وی با بی مورد دانستن برخی ابراز نگرانی‌ها در خصوص  بهره برداری از ذخایر گیاهان زینتی بومی، گفت: رها کردن و عدم بهره‌برداری از گیاهان باارزش بومی، هیچ کمکی به حفظ آن‌ها و حراست از محیط زیست نمی‌کند، بلکه زمینه را برای جولان سودجویان و برداشت غیر اصولی و نهایتا نابودی این منابع فراهم می‌کند. در حالی که با بهره‌برداری علمی و آینده‌نگرانه از آنها ضمن درآمدزایی و کمک به معیشت کشاورزان در مناطق مختلف کشور به توسعه برنامه‌های به نژادی و ایجاد ارقام متنوع جدید این گیاهان کمک می‌شود.

آزادی در ادامه با اشاره به رسالت و فعالیت‌های متنوع انجمن گل و گیاهان زینتی در توسعه علمی و دانش بنیان صنعت گل و گیاه ایران، اظهار کرد: انجمن‌ علاوه بر برگزاری کنگره‌های ملی و بین‌المللی گل و گیاهان زینتی و مراسم‌هایی مثل بزرگداشت روز ملی گل و انتشار نشریات مختلف و خبرنامه‌های دوره‌ای، سلسله  وبینارهای علمی ماهانه‌ای را هم برای انتقال دانش تخصصی و یافته‌های جدید علمی و کمک به استارتاپ‌های این حوزه تدارک دیده که بحث سرمایه‌گذاری اصولی در گلخانه ها و فضای سبز، فرصت‌ها و چالش‌های کشت بافت و  معرفی گیاهان زینتی بومی از جمله موضوعات وبینارهای آتی است.

به نقل از انجمن علمی گل و گیاهان زینتی ایران، رئیس انجمن علمی گل و گیاهان زینتی ایران با دعوت از عموم علاقه‌مندان به شرکت در وبینار  روز ملی گل که ۲۵ خرداد ماه از ساعت ۱۰:۳۰ تا ۱۳:۳۰ در نشانی الکترونیکی Https://vc.areeo.ac.ir/ch/imamch2 برگزار می‌شود، ابراز امیدواری کرد که برگزاری این رویداد بتواند در معرفی ظرفیت‌ها و ضرورت‌های بهره‌برداری از گل و گیاهان زینتی بومی، حفظ منابع ژنتیکی موجود و رونق تولید و صادرات در این حوزه مؤثر باشد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: نمایشگاه گل دانش بنیان ذخایر ژنتیکی انجمن علمی گل و گیاهان زینتی ایران گیاهان زینتی بومی گل و گیاهان بومی بهره برداری ذخایر ژنتیکی منابع ژنتیکی دانش بنیان روز ملی گل

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۲۲۵۴۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مدیریت و تبادل فناوری، مهم‌ترین هدف فن بازار ملی ایران است

مدیر کل برنامه‌ریزی و امور اقتصادی پارک فناوری پردیس با بیان اینکه اینوتکس یک ابررویداد در حوزه فناوری و نوآوری است، گفت: پارک فناوری پردیس، اولین پارک فناوری کشور و بزرگترین پارک فناوری در غرب کشور است که از این حیث ظرفیت‌های بسیار منحصر به فردی دارد.

به گزارش ایسنا، «محسن پیلان‌نژاد» با اشاره به گردش مالی بالای پارک فناوری پردیس، تاکید کرد: « این پارک با حضور بیش از ۴۰۰ شرکت، امروزه سهم بسیار بالایی در رفع نیازهای بازار بومی دارد و علاوه بر آن در حوزه صادرات نیز عملکرد قابل قبول و کارنامه موفقی از خود به جا گذاشته است، به‌طوری‌که گردش مالی این پارک به عنوان بازوی اجرایی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، در سال ۱۴۰۱ بیش از ۱۳۰ هزار میلیارد تومان بود.»

وی با اشاره به اجرای برنامه ملی فن بازار ملی ایران نیز گفت: «این برنامه که مجوز خود را از شورای عالی انقلاب فرهنگی اخذ کرده و ذیل معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری اجرا می‌شود، تمام گستره ایران را در بر گرفته است. به عبارت بهتر، این برنامه تلاش دارد تمام اکوسیستم نوآوری و فناوری کشور را برای نیل به اهداف تعیین شده همگرا و هم‌افزا کند.»

به گزارش ستاد خبری نمایشگاه اینوتکس۲۰۲۴، پیلان‌نژاد تاکید کرد: «فن بازار ملی ایران با استفاده از ظرفیت کارگزاران بخش خصوصی، به منظور مدیریت و تبادل فناوری در سراسر کشور اجرا می‌شود تا نیازهای فناورانه بخش‌های مختلف کشور به ویژه صنعت با تکیه بر توان ایده‌پردازان، نوآوران، استارت‌آپ‌ها و همچنین شرکت‌های نوپا و دانش‌بنیان رفع شود.»

مدیرکل برنامه‌ریزی و امور اقتصادی پارک فناوری پردیس در پایان یادآور شد: فن بازار ملی ایران نه فقط در سطح ملی، بلکه در سطح بین‌المللی نیز می‌تواند منشا اثرگذاری و مدیریت و تبادل فناوری باشد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • موتور قایق برقی«بتا» محصول دانش بنیان ایرانی، در غار علیصدر روشن شد
  • مدیرعامل شرکت ملی نفت: ۷۰۰ حلقه چاه در اختیار شرکت‌های دانش‌بنیان قرار گرفته است
  • ایران جزو ۱۰ کشور صادرکننده سند الکترونیکی است
  • مبالغ و جزییات حمایت از صادرات شرکت‌های دانش بنیان اعلام شد
  • مدیریت و تبادل فناوری، مهم‌ترین هدف فن بازار ملی ایران است
  • برگزاری کارگاه تخصصی کارآفرینی و اشتغالزایی ویژه کانون‌های مساجد
  • فروش پانصد و ۳۰ هزار میلیارد تومانی دانش بنیان‌ها/صادرات فناوری ۳ برابر شد
  • برنامه معاونت علمی برای ایجاد پارک‌های فناوری با ۵ کشور
  • معلم، کلید بهره‌برداری از گنجینه‌‌ای تمام‌نشدنی را به دانش‌آموز می‌دهد
  • تقویت ظرفیت‌ها و مدل‌های بهره‌برداری از کارگزاران دانش و فناوری